Kelab TTC
Welcome!!!
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Anak angkat
Tue Jan 22, 2013 10:46 am by Ribenaberry

» Buah zuriat ooo buah zuriat...
Thu Nov 29, 2012 10:50 am by FarawayS

» Di mana nk dapatkan susu kambing?
Fri Jun 29, 2012 11:24 am by shaliza81

» Mencari anak angkat
Sat Jan 21, 2012 8:05 pm by azliali

» Khasiat susu kambing
Tue Apr 12, 2011 11:49 am by mrs_fie

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum


Anak angkat

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: Anak angkat

Post by YatZaidi on Fri Dec 09, 2011 3:50 pm

nk like statement fie la....laallalalalaalala... Smile

YatZaidi
Paramedic
Paramedic

Posts : 637
Join date : 23/04/2011
Age : 33
Location : Shah Alam

http://www.fertilityfriend.com/home/2ee9ac

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by Alin on Sat Dec 10, 2011 12:15 am

mrs_fie wrote:kak alin amek anak angkat lagi ke? besar pahale akak.. semoge Allah murahkan rezeki akak.. amin..

Alhamdulillah...rezeki x penah putus yg penting ikhlas .....dulu sy penah rasai jerihnya mencari bby angkat...berkali2 ditipu, berabis wang ringgit...tapi kini Allah bg ganti...bertalu2 datangnya peluang...dan fyi ada 4 ibu dlm jagaan akk...adik2 yg silap percaturan hidup...Alhamdulillah mereka semua telah insaf dan yg penting kita guide diorg..bkn tak pandai semua belajar tinggi..

Ingat satu jer....apa yg telah kita kuarkan or belanja...Allah akn bayar kembali dlm byk cara ..maybe bkn dlm bentuk wang ringgit tp maybe dr segi ksihatan, umur yg panjang or byk cara lain....tp sebelum wat kputusan nak ambil anak....ikhtiar le sehabis mampu...agar tak timbul sesalan disaat umur dah lewat nanti.....perlukan bantuan nak dapatkan anak angkat...pm saya di Fb ...liza sani...profile picture bby isap puting pink....tq mrs fie 4 ur doa..... Very Happy

Alin

Posts : 6
Join date : 29/11/2011
Age : 41
Location : NS

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by mrs_fie on Sat Dec 10, 2011 10:07 am

waaa.. bestnye kak.. seronok kalau mcm tu.. tak ade duit tapi kite tlg dri segi lain kan.. saye tak mmp lagi nak buat tu semue kot.. tggu tue sikit boleh la.. saye ni bru 24.. tak ckp ilmu lagi nak bimbing remaje2 kat luar sane.. akak duduk mne?

wc kak alin.. Smile

***********************************************







CERITE PUAN FIFI
CERITA ZAIRI DAN FIFI

mrs_fie
Medical Intern
Medical Intern

Posts : 781
Join date : 05/04/2011
Age : 29
Location : 8am-5pm=KL~5pm-8am=Kajang~Weekend=Anywhere

http://zairidanfifi.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by Alin on Sat Dec 10, 2011 10:52 pm

mrs_fie wrote:waaa.. bestnye kak.. seronok kalau mcm tu.. tak ade duit tapi kite tlg dri segi lain kan.. saye tak mmp lagi nak buat tu semue kot.. tggu tue sikit boleh la.. saye ni bru 24.. tak ckp ilmu lagi nak bimbing remaje2 kat luar sane.. akak duduk mne?

wc kak alin.. Smile

NS jer dik....tak tau tak pe..tp bila dah tau remaja tu jika single mother jatuh wajib kita tolong bkn tolong tgk..tolong guide ...kdg2 diorg buntu tu yg wat menda2 luar jangkaan tu...trauma akk bila bc ka paper kes baling2, lempar2, siang2, kos object yg diorg buat tu adalah nyawa manusia...jgn dah tjadi baru nak tolong kata "KESIAN BBY" tu....

Alin

Posts : 6
Join date : 29/11/2011
Age : 41
Location : NS

Back to top Go down

Mencari anak angkat

Post by azliali on Sat Jan 21, 2012 8:04 pm

Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira, sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak."

azliali

Posts : 2
Join date : 02/12/2011

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by imacumell on Wed Jan 25, 2012 1:30 pm

salam..tabah nyer alin..semoga dipermudahkan sgla2 urusan dlm membesarkan baby tu..

hmmm asben so far blum nk lg amik ank angkat..kita pun belum lg..nk berusaha dulu mana tau ada rezki Allah nk bg...huhuhu

imacumell
Radiographer
Radiographer

Posts : 429
Join date : 05/04/2011
Age : 34
Location : seremban town

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by YatZaidi on Tue Feb 28, 2012 4:32 pm

azliali wrote:Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira, sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak."

Assalam azliali..baru2 ni de gitau mak mertua saye ade org nk kasi anak, anak cina yg dibela oleh pasangan melayu-pakistan. ayah agkat kpd bdk ni dh lari blk ke pakistan, maknye x mampu nk bela.dia cari org yg bleh tlg jaga anak ni sbb takut mak kandung bdk ni (cina) amik balik anak ni.kalo berminat nti sy try tanye blk kat mak mertua sy tu.

YatZaidi
Paramedic
Paramedic

Posts : 637
Join date : 23/04/2011
Age : 33
Location : Shah Alam

http://www.fertilityfriend.com/home/2ee9ac

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by sayanorza on Wed Mar 14, 2012 3:40 pm

assalamualaikum..
Hi semua Very Happy ..saya baru je join forum nie.Acualy saya tengah mencari anak angkat.Search punye search so ternampak la forum nie Surprised..saya sudah berkahwin hampir 4 tahun tapi blum dikurniakan zuriat lagi.Jadi ingin meminta bantuan rakan-rakan sekiranya dapat info terkini bleh la email saya yer.Saya tinggal di NS.Sblm nie saya hampir nak dapat anak angkat tapi last-last minit mak baby tu tak nak serahkan baby nye Sad mungkin tiada rezeki lagi utk saya buat masa nie.Jadi diharapkan kerjasama kwn-kwn semua yer.Terima kasih. cheers

sayanorza

Posts : 1
Join date : 14/03/2012

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by Alin on Thu Mar 29, 2012 11:58 pm

YatZaidi wrote:
azliali wrote:Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -5 tahun. Tak kira, sama ada anak sah taraf atau pun tidak.Saya akan sediakan saguhatinya. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak."

Assalam azliali..baru2 ni de gitau mak mertua saye ade org nk kasi anak, anak cina yg dibela oleh pasangan melayu-pakistan. ayah agkat kpd bdk ni dh lari blk ke pakistan, maknye x mampu nk bela.dia cari org yg bleh tlg jaga anak ni sbb takut mak kandung bdk ni (cina) amik balik anak ni.kalo berminat nti sy try tanye blk kat mak mertua sy tu.


tanyakan bg pihak akk.....sian ank tu....

Alin

Posts : 6
Join date : 29/11/2011
Age : 41
Location : NS

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by YatZaidi on Fri Mar 30, 2012 1:21 pm

ok kak..insya allah hari ni sy try tanyekan.ape2 hal nti sy update

YatZaidi
Paramedic
Paramedic

Posts : 637
Join date : 23/04/2011
Age : 33
Location : Shah Alam

http://www.fertilityfriend.com/home/2ee9ac

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by dila nor on Thu Apr 26, 2012 11:36 am

Assalam...salam perkenalan..saya sedang mencari anak angkat tetiba terjumpa forum nie....kalu boleh saya nak ambik anak tu dari keluarga yang susah...saya nak tolong besarkan anak tu....kalu sesiapa ada info terkini sms saya 013-3587796..saya duk di KL...

dila nor

Posts : 1
Join date : 26/04/2012

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by dila hafiz on Sat Oct 13, 2012 12:24 am

salam...saya baru joint forum ni...dan berminat pasal topic anak angkat...awal tahun ni saya dan suami ada menjaga seorang baby yang baru habis pantang..baby lelaki tersebut anak saudara saya sendiri...kami menjaga atas dasar kecian apabila adik sy tidak mampu menjaga kerana faktor perceraian dan kewangan disamping 2 anak yg kecil...kasih sayang kami berdua pada Aqief semakin bertambah dari bulan kebulan..kerana kami tidak mempunyai zuriat sendiri...namun,segalanya telah berubah hampir 2bulan lepas,apabila kami bertiga pulang beraya di kampung...dengan tiba-tiba adik merampas aqief kembali...walaupun sebelum itu dia sudah memberi pada kami...suami mengamuk dan hanya airmata yang menemani kami...tetapi kami tidak dapat berbuat apa-apa kerana adik mengatakan kami tak ada hak keatas Aqief,dan tidak mempunyai apa2 dokumen hitam putih yang sah hak penjagaan pada Aqief..walaupun sudah lapan bulan kami jaga..malam perpisahan itu,Aqief menangis nonstop..hati saya begitu hancur...semangat kami berdua sudah hilang...walaupun bergaduh besar,kami tidak mampu berbuat apa-apa..ibu sungguh tertikan dengan tindakan adik...dan sama sekali tidak menyangka dia sanggup berbuat begitu pada saya.. sekarang,hampir 2 bulan kami hidup tanpa ketawa dan tangisan Aqief...insan kecil yang amat kami rindui...hanya tuhan yang tahu betapa kami memerlukannya disisi...apatah lagi apabila melihat semua barang2 miliknya....dan,ptg td boss saya ada berkias pasal angkat anak...dia memberitahu ada baby lelaki cina mahu diserahkan pada sesiapa yang berminat..saya memberitahu suami..dan suami begitu teruja dan menyuruh saya mengambilnya dengan syarat baby itu menjadi hak kami berdua dengan sah...tidak mahu sejarah lama berulang...saya tahu suami rindukan kehadiran anak seperti dulu..tetapi,hati saya masih mengharapkan Aqief kembali kepada kami semula..... Sad

dila hafiz

Posts : 2
Join date : 12/10/2012
Location : kuantan

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by YatZaidi on Mon Oct 22, 2012 5:48 pm

sedihnye bace kisah Dila..sy tumpang simpati..yelah..ape2 pon itu anak dia..dari segi hak memang dia yang lebih berhak. cuma mungkin caranya amik balik anak tu yg dari sudut logik akal boleh dikira sebagai kejam.

takpe la dila..yg penting awak bleh jumpa aqif lagi pasni & aqif selama2nya tetap akan jadi anak sedare awk...

mudah2an awk & suami cepat dpt pengganti.dpt anak sendiri..rahsia Allah kan..sape bleh jangkau???

YatZaidi
Paramedic
Paramedic

Posts : 637
Join date : 23/04/2011
Age : 33
Location : Shah Alam

http://www.fertilityfriend.com/home/2ee9ac

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by dila hafiz on Wed Oct 24, 2012 4:04 pm

YatZaidi wrote:sedihnye bace kisah Dila..sy tumpang simpati..yelah..ape2 pon itu anak dia..dari segi hak memang dia yang lebih berhak. cuma mungkin caranya amik balik anak tu yg dari sudut logik akal boleh dikira sebagai kejam.

takpe la dila..yg penting awak bleh jumpa aqif lagi pasni & aqif selama2nya tetap akan jadi anak sedare awk...

mudah2an awk & suami cepat dpt pengganti.dpt anak sendiri..rahsia Allah kan..sape bleh jangkau???

thanks Yatzaidi.... memang aqif bukan hak kami..thats y kami terpaksa melepaskan nya..walaupun hati ini hanya tuhan yang tahu...namun apakan daya,dia hanya pinjaman selama 8 bulan untuk kami...entah bila kami dapat jumpa dia lagi..hanya yang tinggal kenangan dan barang2 dia saje bersama kami....semoga saya cepat dapat rezeki..agar rindu padanya terubabt kembali...

dila hafiz

Posts : 2
Join date : 12/10/2012
Location : kuantan

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by Alin@75 on Wed Oct 24, 2012 4:52 pm

lamanya dah tak buka forum nie.....

buat adik2 yg mengambil anak angkat biarpun anak sedara make sure buat perjanjian hitam putih yea..mengikut akta pengangkatan. Jangan main janji mulut jer co kalau dah jd kat kita amat pedih tau bila anak yg kita tatang kita kendung di ambil semula...elakkan benda nie tjadi..boleh tcalar emosi tau........Dila...semua tu ada hikmah, bersabarlah da jadikan pengajaran.

Alin@75

Posts : 1
Join date : 24/10/2012

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by Ribenaberry on Tue Jan 22, 2013 10:46 am

sy org baru di sini, sedang mencari anak angkat lelaki usia bwh 5 bulan, sesiapa yg ada info bolehlah pm sy ye

Ribenaberry

Posts : 1
Join date : 21/01/2013

Back to top Go down

Re: Anak angkat

Post by Sponsored content Today at 12:23 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum